Hjælp jeg har for meget hård hud.....


Lige nu er det en meget speciel tid vi er i... mange af os er hjemme, vi kommer ud af de faste rytmer, og vi kan ikke pleje os selv på den måde vi er vant til, fordi behandlere, frisører og klinikker har lukket.

Men men...det skal da ikke frarøve os muligheden for, at pleje dine fødder sammen, hver for sig...

Nej jeg kan desværre ikke lige som resturanterne lave "take away", det kunne ellers være smart, hvis man lige kunne få sendt en fodbehandling med posten, eller afhente den ved klinikkens bagdør.

Jeg har heller ikke i sinde at lave et online kursus i "fjern selv din hårde hud hjemme, med skalpel" nu også med gratis forbindingskasse.

Nope, nej spøg til side... Jeg har tænkt mig at komme med nogle fif til dig, så du bedst muligt kan holde din hårde hud nede så længe klinikken har lukket. Og faktisk er det ikke kun fif til corona tider, det er såment ret gode tips til generelt at holde din hud på fødderne blød glat og smidig.

 

 

Til at starte med bliver vi nødt til at snakke lidt om hård hud, det er nemlig sådan at alle er forskellige, og det er fødder også. Nogle danner utrolig hurtigt hård hud, andre har de pæneste fødder, selvom de ikke er specielt gode ved deres fødder, men sådan er det, der vil altid være undtagelser.

Når det så er sagt, så er der en hel række af årsager til, at vi får hård hud, og den bedste måde at undgå hård hud på.... Dam, dam daaaammm (trommehvirvel) den kommer her:

FJERN ÅRSAGEN TIL AT DU FÅR HÅRD HUD.

Den største fjende i kampen mod hård hud, er sko. Er de for smalle, for lave i snuden, for hårde, er de for bløde, er de for store, mangler de stødabsorbering, sider de for løst på foden, mangler de hælkappe osv. osv. = tryk og friktion = hård hud.

Sko er et helt skriv for sig selv, så jeg vil ikke komme nærmere ind på det her. Jeg vil bare lige opfordre dig til at se på dine sko, og husk også lige at se på din inde/hjemmesko i den her tid hvor vi er meget hjemme.

Den næste store årsag er lidt svært at gøre noget ved selv hjemme, men du skal lige kende den. Det er måden du går på.... Er der skævheder i foden (eller knæ, hofte, læn = fejlstillinger). Så planter der sig skævheder i foden, som giver et stort tryk på bestemte områder, og der dannes hård hud. Det kræver nærmere undersøgelser, og afhjælpes oftest med indlæg i skoen. Det kræver professionel hjælp og vejledning, så det er ikke en hjemme opgave. Men nu ved du det kan være en årsag til hård hud.

Kort sagt.... er der tryk og friktion, så forsøger kroppen at beskytte huden, og fortælle dig at noget er galt, ved at danne hård hud.

Forskellige sygdomme, medicin, psoriasis, dårligt kredsløb og overvægt er andre årsager til hård hud. 

Du kan gang på gang fjerne den hårde hud, men fjerner du ikke årsagen, så vil den hårde hud komme igen.

Men jeg har lovet dig lidt råd til hvad du gør lige nu og her, hvor alting er lukket ned og du ikke kan komme til fodterapeut, og du har eller er ved at få hård hud på fødderne. 

Har du meget hård hud, kan du ikke selv fjerne det. fordi hvis du går amok med fodfilen, så skaber det varme og den der friktion jeg lige har fortalt om, og så danner kroppen mere hård hud. 

Men du kan holde det nede, holde det blødt og smidigt, så du undgår revner og smerter, indtil du igen kan komme til fodterapeut og få det fjernet. 

Danner du kun lidt hård hud, eller har du feks bare en tør kant på hælen, så kan du faktisk holde det ret godt nede eller helt væk. 

Og det er simpelt! Det du dagligt skal er:

 • Skyl dine fødder hver dag. Feks. i brusebadet
 • Skrub den tøre/hårde hud med en køkkensvamp, neglebørste eller pimpesten til slut i badet.
 • Tør fødderne godt, man kan nogen gange nuldre noget af det hårde hud forsigtigt af med håndklædet.
 • Husk at tørre godt imellem tæerne.
 • Smør fødderne med en rigtig god fodcreme, der passer til den hudtype du har på fødderne.
 • Har du meget hård hud, smør fødderne igen til natten, evt. i en rigtig fed creme.

 

 • Er du sund og rask, kan du indimellem, og hvis du synes du har særligt meget hård hud. Tage et fodbad, med din yndlings fodbadesæbe, urtesalt eller fodolie (obs. det ikke er et produkt der udtørre huden)
 • Skrub den tøre/hårde hud med en køkkensvamp, neglebørste eller pimpesten.
 • Smør fødderne i et godt lag fed creme eller salve. tag en bommulds sok på og sov evt. med det om natten.
 • Har du dårligt kredsløb, diabetes, neuropati, nedsat imunforsvar, skal du ikke tage fodbad, kun skylle fødderne. 

Jeg håber det kan hjælpe dig med at holde den hårde hud nede, i disse corona tider, hvor vi skal holde os på afstand fra hinanden.

Og så har jeg faktisk også en hemmelig mission med det her, for som nævnt, så er det ikke kun i disse tider du skal pleje dine fødder hjemme. Jeg håber du bliver så glad for det at du fortsætter med det, når der kommer gang i hjulene og du kan komme til fodterapeut igen.

Det er nemlig ikke kun din fodterapeuts opgave at holde dine fødder, det er heller ikke kun din. Det er et samarbejde der gir de bedste resultater.

God fornøjelse

Har du spørgsmål til hård hud, kan du skrive i kommentar feltet, og jeg vil også meget gerne vide, om du kan bruge blogindlæget til noget.

God foddag

Kærlige hilsner

Rikke

   

   


  Indsend en kommentar